Skip to content

Als tekstschrijver schreef hij voor de NPO 1 televisieprogramma’s Comedy Live en Vrijdag op Maandag. Verder schrijft hij ook voor televisieprogramma’s als Kanniewaarzijn, Het NTR kinderprogramma Klokhuis, Infantilio, foute vriendinnen, Chantal en Tina (met Chantal Janzen en Tina de Bruin), Last one Laughing en Sluipschuttersalsook voor het radio programma Spijkers met koppen.

In het theater schreef hij de teksten voor het theaterprogramma Gaat het nog door en En nu dan? van Plien en Bianca en het theaterprogramma Vrijdag VS Sandifort van Remko Vrijdag en Martine SandifortMet Kees Prins schreef Roel de theaterkomedies ‘Een man een man’ (met Kees Prins en Pierre Bokma) en ‘Trapeze’ (met Peter Blok en Bas Hoeflaak). Ook schreef hij teksten voor de televisieprogramma’s van RTL Exclusief met Beau van Erven Dorens en de Regels van Floor

Resensies

‘Wij zijn uit hetzelfde hout gesneden: wij hebben aan een half woord genoeg om elkaar te begrijpen’, beweert Van Wees tegen collega Burghardt. Niets is echter minder waar: deze twee totaal verschillende mannen praten een maaltijd lang volledig langs elkaar heen. Een man een man is een vrolijke lunchtheatervoorstelling vol misverstanden en onbegrip.

theaterkrant.nl

De dinertafel in het sjieke restaurant verandert gaandeweg in een slagveld. Twee gasten schuiven aan, collega’s die zich ontpoppen tot elkaars aartsvijanden. De komedie Een man een man van Kees Prins en Roel Bloemen is een My dinner with André in het kwadraat: gemeen, wrang, humoristisch. Het theater heeft iets met diners: dezelfde Prins bewerkte en regisseerde Het diner van Jiskefet-collega Herman Koch voor toneel (2012). Het gegeven is eenvoudig: Pierre Bokma als Burghardt gaat even naar de wc en is bij terugkeer het gespreksonderwerp van vlak ervoor vergeten. Kees Prins in de rol van Van Wees tart en treitert hem met zijn vergeetachtigheid. Ondertussen misdraagt Van Wees zich jegens de serveerster, een betekenisvolle rol van Randy Fokke.

nrc.nl