Skip to content

Roel Bloemen (Grave, 1974) is cabaretier/acteur/schrijver.

Hij studeerde in 2002 af aan de Koningstheateracademie in ‘s-Hertogenbosch. Daar leerde hij Leo Alkemade kennen, met wie hij het duo Alkemade & Bloemen vormde. In 2000 wonnen ze de jury- en publieksprijs op het Groninger Studenten Cabaret Festival. Zij maakten vijf theaterprogramma’s: Sudomotorisch (2001-2002), HybrisHydrolisch (2003-2004), 13-0-ZEVEN (2006-2007), Wij willen ook naar huis (2008-2009) en Je moet niet alles geloven wat Gemma zegt (2010-2013).

Als acteur speelde Roel onder andere in de films Floris, Sinterklaas tegen de Kerstman en Het verlangen. Ook speelde hij als gastacteur in Goede tijden slechte tijden, Missie Aarde, Kanniewaarzijn en diverse malen in de televisieserie Toren C. In het satirische televisieprogramma Koppensnellers zat hij twee seizoenen samen met Leo Alkemade in het wekelijkse panel. Vanaf eind 2012 was hij ook het vaste gezicht in de viswinkelsketches van VARA’s Kassa. Hij speelde in reclames voor onder andere Liga, Ikea, Abn Amro en was te zien als een van de vaste Amstelmannen in de Amstel (bier) commercials. In 2017 speelde hij diverse types in het satirische VARA programma Dwars door de Week, met Sophie Hilbrand.  Ook speelde hij in Klikbeet. en het RTL 4 programma Wannabees

Ook is Roel te horen op de radio als stem in diverse commercials voor onder andere Volkswagen en Mars.

Als tekstschrijver schreef hij voor de NPO 1 televisieprogramma’s Comedy Live en Vrijdag op Maandag. Verder schrijft hij ook voor televisieprogramma’s als Kanniewaarzijn, Het NTR kinderprogramma Klokhuis, Infantilio en de Foute vriendinnen, Chantal en Tina (met Chantal Janzen en Tina de Bruin), Last one Laughing en Sluipschutters.

Met Kees Prins schreef Roel de theaterkomedies ‘Een man een man’ (met Kees Prins en Pierre Bokma) en ‘Trapeze’ (met Peter Blok en Bas Hoeflaak). 

In het theater schreef hij de teksten voor het theaterprogramma Gaat het nog door en En nu dan? van Plien en Bianca en het theaterprogramma Vrijdag VS Sandifort van Remko Vrijdag en Martine SandifortOok schreef hij de theaterkomedie Kraaij en Kroon (met Johnny Kraaijkamp en Soy Kroon).